Люди, схаменіться! Спалювання сухої рослинності – злочин!

Останніми днями, у зв’язку із підвищенням температурних показників, в області почали фіксувати випадки спалювання сухої рослинності чи її залишків населенням на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі.

Через необдумані вчинки населення у вогні знищуються безхребетні тварини, птахи, які гніздуються на землі, знищується насіння, пошкоджуються кора та гілки рослин, які ростуть поруч з місцем спалювання, горить сміття, пластикові пляшки, залишки добрив і отрутохімікатів, утворюючи токсичні хімічні сполуки, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань. При спалюванні виділяється бензопірен, що може викликати ракові захворювання.

Також спалювання сухостою може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій, виникає небезпека лісових і торф’яних пожеж, що може привести до займання будинків, машин, лінії електропередач, газопроводів з фатальними наслідками.

Нагадуємо, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність.

Пам’ятаймо, що краще запобігти пожежі у природному середовищі, ніж ліквідовувати її наслідки, а кожен акт підпалу – це злочин проти людини і природи.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь