Люди, потрібно берегти природу від пожеж!

На жаль, з приходом весни, населення області не задумуючись від шкідливості згоряння сухостою – сприяє димовим завісам як на автомобільних дорогах, залізничних шляхах, так і серед населених пунктів.

У вогні гинуть тварини, чиї гнізда та нори розташовані в полі, знищується родючий шар ґрунту, насіння, пошкоджуються кора та гілки рослин, які ростуть поруч з місцем спалювання, також згоряють сміття, пластикові пляшки, залишки добрив і отрутохімікатів, утворюючи токсичні хімічні сполуки, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань. При спалюванні виділяється бензопірен, що може викликати ракові захворювання.

Спалювання сухої рослинності чи її залишки також призводить до некерованих надзвичайних ситуацій, виникає небезпека лісових і торф’яних пожеж, що може привести до займання будинків, машин, лінії електропередач, газопроводів з фатальними наслідками.

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації 28.02.2019 в області зафіксовано 32 пожежі, зокрема, у Миколаївському (8), Сокальському (4), Жовківському (3), Самбірському (3), Городоцькому (2), Дрогобицькому (2), Жидачівському (2), Пустомитівському (2), Яворівському (2), Буському (1), Золочівському (1) та Стрийському (1) районах.

Зазначаємо, що згідно ст. 77, 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 245 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, самовільне випалювання сухої рослинності чи її залишків

Пам’ятаймо, що краще запобігти пожежі у природному середовищі, ніж ліквідовувати її наслідки, а кожен акт підпалу – це злочин проти людини і природи.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь