Львівщину відвідав заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко

01.11.2017 під головуванням заступника Міністра екології та природних ресурсів України Василя Полуйка відбулася нарада з питань розвитку природно-заповідного фонду Львівської області.

Участь у засіданні взяли перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, директор департаменту екології та природних ресурсів України Руслан Гречаник, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, перший заступник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Ростислав Тхір, директори національних природних парків Львівщини, представники комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, науковці та представники мисливських господарств.

Заступник Міністра повідомив, що збереження біоресурсів визнано одним із найважливіших пріоритетів довгострокової державної політики. Основними напрямками діяльності Міністерства екології та природних ресурсів у галузі заповідної справи є:

  • Вдосконалення нормативно-правової бази та імплементація міжнародних угод
  • Оптимізація управління природно-заповідними територіями
  • Прозорість в природокористуванні
  • Наведення порядку в рекреаційній діяльності
  • Моніторинг стану довкілля
  • Кадрова політика
  • Завершення оформлення документації (проекти організації та землеустрою)
  • Організаційний розвиток обєктів ПЗФ

Також поінформував присутніх, що Мінприроди завершує роботу над розробкою методики з визначення належності територій до пралісових пам’яток природи.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації доповів, що питання у галузі заповідної справи вирішуються з урахуванням Регіональної програми розвитку заповідної справи у Львівській області на 2009-2020 роки, основною метою якої є розширення мережі природно-заповідного фонду та покращення функціонування територій та об’єктів ПЗФ. Зазначив, що на території Львівської області функціонує 358 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 158,1 тис. га. У 2017 році створено комплексну пам’ятку природи місцевого значення «Гора Кузяріна» площею 4,0 га в межах Підлипецької сільської ради Золочівського району, підготовлено та подано на розгляд Львівської обласної ради проект розширення на 228,18 га РЛП «Стільске Горбогір’я». Також ведеться робота над створенням НПП «Бойківщина» площею близько 16 тис. га у Карпатському регіоні.

Під час зустрічі обговорено проблемні питання, які виникають під час створення об’єктів природно-заповідного фонду та напрацьовано механізм їх вирішення.

Водночас, Василь Полуйко повідомив, що Кабінет Міністрів України підтримує пропозицію оголосити 2018 рік роком розвитку природно-заповідної справи.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь