Львівщина залучила понад 6,5 млн. євро для реалізації транскордонних проектів

Про це йшлося сьогодні, 19 жовтня, під час прес-конференції на тему: «Успіхи Львівщини: підбиття підсумків конкурсу проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020» за участі заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Гримак, голови Львівської обласної ради Олександра Ганушина, директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслана Гречаника, виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» Галини Литвин та представників проектів-переможців.

Перший конкурс проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 має на меті фінансову підтримку за кошти Європейського Союзу проектів у галузі збереження і промоції історико-культурної та природної спадщини. Серед 17 проектів, відібраних кілька днів тому до фінансування, 10 реалізовуватиметься на території Львівської області у співпраці з партнерами з прикордонних регіонів Польщі та Білорусі. Серед них 3 природоохоронні проекти, які реалізовуватимуться за кошти Європейського Союзу, а саме:

  1. RoweLove Розточчя – разом попри кордони (партнери з українського боку: Яворівський національний природний парк, Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”, департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, розмір гранту ЄС – 1 809 954,87 євро ).
  2. Поліпшення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в мерії Ксєжполь у Польщі та в м. Червоноград в Україні – через розвиток каналізаційної інфраструктури (партнер з українського боку: Червоноградська міська рада, розмір гранту ЄС – 2 267 732,65 євро).
  3. Природа без кордонів – збереження спільної природної спадщини в громадах Добромиль (Україна) та Загуж (Польща) (партнер з українського боку: Добромильська міська рада, розмір гранту ЄС – 2 220 450,17 євро).
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь