Локальна інвестиція з глобальним впливом: каналізаційна система та модернізація очисних споруд у м. Червоноград

У м. Червоноград, 29 січня, проходить конференція в рамках програми «Україна-Польща-Білорусь 2014-2020» стосовно проекту «Покращення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в гміні Ксєнжполь у Польщі та м.Червонограді в Україні через розвиток каналізаційної інфраструктури».

У заході прийняли участь директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадмінстрації Руслан Гречаник, в.о. начальника управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Ольга Колодій та начальник відділу регулювання використання водних ресурсів та надр департаменту екології та природних ресурсів Роман Туцький.

Під час зустрічі представники польської делегації та українська сторона презентували свої пріоритетні напрямки реалізації проекту. Окрім цього, окреслили очікуванні результати спільно проведеної роботи в рамках проекту «Покращення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в мерії Ксєнжполь у Польщі та в м. Червоноград в Україні через розвиток каналізаційної інфраструктури» – каналізаційна система та модернізація двох станцій очищення стічних вод в м. Червоноград.

Зокрема, передбачена реконструкція аеротенок із застосування дрібнобульбашкової технології, в тому числі первинних та вторинних відстійників для отримання необхідної кількості зневодненого мулу. Більше того, планується заміна повітродувок із стаціонарними кисненемірами, а також будуть заміненні повітропроводи, гідроізоляція та металеві конструкції, виготовлені з нержавіючої сталі. Біля 40 інженерів і 120 фахівців будуть залученні до процесу модернізації очисних споруд. Генеральним підрядником запланованих заходів є ТзОВ «ХОСАРО», а субпідрядником – ТзОВ «Акваполімер Інженіринг.

Нагадаємо, що програма фінансується Європейським Союзом на території Львівської області у співпраці з партнерами з прикордонних регіонів Польщі та Білорусі та демонструє потужний транскордонний ефект.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь