Літній табір в смт Брюховичі

Нещодавно працівники відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Північне Поділля» відвідали літній табір «Світ родини 2017», який організовано для родин, які виховують дітей з особливими потребами.

Табір відбувається в рамках програми «Батьки для батьків» і знаходиться в смт Брюховичі, що в околиці Львова. У таборі еко-освітяни парку організували і провели еколого-освітній захід «Природа немає кордонів». Зокрема було проведено майстер-класи з виготовленняеко-оберегів та виготовлення квітів з гофрованого паперу в техніці торцювання для дітей-інвалідів.

Під час майстер-класу зі створення еко-оберегів діти виготовляли мішечки із тканини-мішковини, вкладали у них різноманітні зерна, кожне з яких має своє символічне значення, а для запаху додавали також спеції. Мішечок-оберіг обв’язували ниткою. Спільними стараннями з еко-освітянами парку, кожен із дітей отримав свій маленький оберіг, який тепер захищатиме його від всього злого. Адже, як відомо з історії, обереги – наші прадавні добрі символи-захисники, знаки віри у вище заступництво. Символи-обереги втілювались у побутових речах, їх шанували, про них складали легенди.

У процесі майстер-класу з виготовлення квітів у техніці торцювання, діти самі на листку малювали свою квітку – хто велику, хто маленьку, – але кожен із дітей-учасників намалював свою квіточку, яку потім обклеювали скрученим гофрованим папером по контору. Усі були дуже задоволені виконаною власноруч роботою. Адже свої витвори вони присвятили найдорожчим людям – своїм матерям!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь