Інформація про стан грунтів у зоні полігону ЛКП «Збиранка»

За результатами проведених Державною екологічною інспекцією у Львівській області досліджень проб ґрунтів встановлено, що полігон твердих побутових відходів ЛКП «Збиранка» негативно впливає на ґрунти у зоні полігону. Постійно спостерігаються перевищення норм відносно фону по показниках: азот амонійний, нітрати, хлориди, кобальт, марганець, свинець, мідь, залізо загальне, нафтопродукти, кадмій, цинк.

За 9 місяців 2018 року в межах кризового моніторингу Інспекцією відібрано 163 проби поверхневих вод та 68 об’єднаних проб ґрунту.

За результатами проведених досліджень поверхневих вод спостерігаються наступні тенденції:

в меліоративному каналі у місці сходження обвідних каналів біля автодороги Львів – Рава-Руська, приблизно 1км від підніжжя полігону ТПВ відмічено незначне збільшення вмісту концентрацій забруднюючих речовин (хлоридів, азоту амонійного, біохімічного споживання кисню, хімічного споживання кисню)

помітний незначний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка;

річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки річка Полтва зазнає забруднень вище гирла річки Малехівка (вище по течії);

річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ.

Нагадаємо, на виконання наказів Держекоінспекції України від 18.07.2016 №85 та від 22.11.2017 №704 спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної нспекції у Львівській області проводиться кризовий моніторинг поверхневих вод та ґрунтів у зоні полігону твердих побутових відходів (ТПВ) ЛКП «Збиранка».

Детальніше за посиланням:

http://dei.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1873&Itemid=145

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь