Гості з Луганщини відвідали НПП «Північне Поділля»

1 жовтня 2018 року заповідну ділянку Національного природного парку «Північне Поділля» Підлисецьку гору Білу («Гора Маркіяна Шашкевича») відвідали гості-педагоги із селища Білокуракіне Луганської області.

Відтак, працівники парку провели для гостей презентаційну екскурсійну програму. Зокрема луганські педагоги оглянули величний пам’ятний хрест на Маркіяновій горі, встановлений у 1911 році з нагоди 100-річчя від дня народження будителя національної свідомості українців Галичини. Інтерпретатори природи НПП «Північне Поділля» розповіли гостям про географічні та біологічні особливості цієї заповідної ділянки парку, де прекрасно можна споглядати, як межують північний край Подільської височини і території Малого Полісся, через які в цій місцевості пролягає Головний європейський вододіл.

Після огляду Маркіянової гори та довколишніх прекрасних краєвидів, гості-луганчани побували у славнозвісному своєю чорнодимленою керамікою селі Гавареччина. Тут, в майстерні митця-гончаря вони побачили як виготовляється відома гаварецька кераміка і, навіть, взяли участь у майстер-класі з її виготовлення.

Також у селі Гавареччина гості оглянули цікавої конструкції історичну криницю і побували в Криївці-музеї, що в околичному лісі. Там екскурсоводи відділу рекреації та туризму НПП «Північне Поділля» розповіли про звитяжну боротьбу воїнів Української повстанської армії за самостійну Україну.

Додатково повідомляємо, якщо і у Вас є бажання помандрувати національним природним парком «Північне Поділля» радимо звернутися за телефоном до п.Михайла за номером телефону 0667508064.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь