Етномандрівка у НПП «Північне Поділля» для школярів міста Броди

Представники національного природного парку «Північне Поділля» провели для маленьких мандрівників – учнів 4-го класу Бродівської середньої школи № 3 – етно-краєзнавчу мандрівку по екологічно-пізнавальному туристичному маршруті «Святогірський».

Мандрівка розпочалась з відвідин майстерні митця-гончаря у селі Гавареччина, де маленькі мандрівники мали нагоду побачити, як виготовляється славнозвісна чорнодимлена гаварецька кераміка та взяти участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів. Також в селі Гавареччина школярі оглянули історичну криницю 1922 року та побували в Криївці-музеї воїнів УПА, що неподалік – у буковому лісі.

Після відвідин Гавареччини мандрівники побували на заповідній ділянці НПП «Північне Поділля», Святій Горі, на якій розкинувся монахський скит Покладання ризи Пресвятої Богородиці. Зокрема діти помолилися у старовинній дерев’яній церкві Св. Онуфрія та послухали легенду про об’явлення Богородиці на Святій Горі і попили студеної водиці із монастирської криниці.

Під час заходу всі досхочу любувалися мальовничими краєвидами краю у цю осінню золоту пору. Поки за вікном комфортна погода для мандрівок кожен з нас також має можливість відвідати цю місцевість попередньо зателефонувавши у НПП «Північне Поділля» для організації мандрівки, зокрема до Михайла Микитовича, за номером телефону, 0667508064.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь