Експерти відзначають прогрес України в просуванні реформ в екологічній сфері

Україна активно просувається у напрямку досягнення цілей, які Євросоюз запропонував для країн Східного партнерства у документі “20 очікуваних досягнень Східного партнерства до 2020 року”. Про це свідчать результати моніторингового звіту «Поступ України у виконанні двадцяти досягнень Східного партнерства до 2020 року», презентованого експертами Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Експерти виокремлюють 17 сфер, де спострегінається найбільший прогрес із просування реформ.

Серед них, зокрема, реформа державного управління, безпеки, розвитку малого та середнього бізнесу, впровадженні Зони вільної торгівлі з ЄС, візової лібералізації, а також захист довкілля.

Зокрема, аналізуючи сферу навколишнього природного середовища, експерти відзначили прогрес у реформуванні системи управління водними ресурсами (підготовка реформи Водного агентства та проекту водної стратегії), затвердженні Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року та плану заходів з її впровадження, розробку та затвердження Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 р, ухвалення законів «Про оцінку впливу на довкілля» та «Про стратегічну екологічну оцінку і їх подальше впровадження.

Водночас, найбільше занепокоєння у авторів моніторингового звіту викликає ситуація із вирубкою лісів та забороною екологічних перевірок у лісах, яка на їх думку, «є штучною».

«Такі заборони встановлює Державна регуляторна служба», – йдеться у моніторинговому звіті.

Зазначимо, що документ “20 очікуваних досягнень Східного партнерства до 2020 року” – це своєрідна дорожня карта реформ, які має провести Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан та Білорусь до 2020 року.

Переглянути звіт можназа посиланням.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь