Екопросвітницькі заходи до Міжнародного дня водно-болотних угідь

До Всесвітнього дня водно-болотних угідь, екоосвітяни природоохоронних установ: Яворівського НПП, НПП «Північне Поділля» та РЛП «Верхньодністровські Бескиди» та інші провели ряд екопросвітницьких заходів з метою поширення інформації про важливість екосистем водно-болотних угідь у протидії змінам клімату.

Зокрема, для ліцеїстів, школярів, студентів та всіх небайдужих до збереження довкілля презентували цікаві лекції, провели екологічіні уроки та цікавезні майстер-класи щодо збереження водно-болотних угідь.

Організатори заходу розповіли про основні аспекти важливості водно-болотних угідь для забезпечення нашого майбутнього, про їхню цінність та величезний вплив на формування міських зелених зон, про значну роль в розволоженні повітря та зменшенні впливу повеней.

Екоосвітяни НПП «Північне Поділля» підготували майстер-клас з виготовлення ароматичних еко-мішечків з чебрецю, ромашки, меліси, м’яти- трав, які працівники парку підготовили заздалегідь. Це альтернатива аерозолів, які ми можемо приготувати вдома та зробити невеличкий внесок у збереження водно-болотних екосистем.

Своєрідним підсумком проведення екопросвітницької роботи були запитання та цікаві бачення молоді щодо виріщення проблем необхідності збереження унікальності природних комплексів та їх охорони.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь