Екоосвітяни НПП «Північне Поділля» провели для школярів природоохоронний захід «Первоцвіти просять захисту»

З приходом перших весняних днів з-під снігу пробиваються перші первістки оновленої землі. Первоцвіти – посмішка весни, що милує нас своєю ніжністю, яскравістю барв, тендітністю своїх пелюсток. Їм не страшні ні раптовий сніг, ні люті морози – до примхливої погоди вони прекрасно пристосувались. Первоцвітами називають низку видів дикорослих рослин, що квітують наприкінці зими та на початку весни: підсніжник, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, проліска дволистна, примули та інші. Ці рослини є рідкісними, знаходяться на межі зникнення і взяті під особливу охорону держави – занесені до Червоної книги України.

Зважаючи на загрозу зникнення та з метою захисту ранньоквітучих рослин, недопущення масової їх заготівлі для продажу еко-освітяни Національного природного парку «Північне Поділля» організували та провели для учнів молодших класів Бродівських шкіл №2 та №4, що у Львівській області, майстер-клас з виготовлення крокусів з гофрованого паперу, який назвали «Первоцвіти просять захисту».

Метою заходу було привернення уваги до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин, розвиток почуття відповідального ставлення до природи, формування у підростаючого покоління екологічної культури, природоохоронних навичок.

Під час майстер-класу еко-освітяни НПП «Північне Поділля» навчали школярів виготовляти квіти-крокуси із гофрованого паперу. Для роботи використали папір, дерев’яні шпажки та скоч. Вкладаючи натхнення та старання у творчу працю, діти зуміли виготовити прекрасні квіти. Такий майстер-клас дуже сподобався малечі, адже такі квіти є приємним подарунком для мами.

Відтак, природоохоронці НПП «Північне Поділля» просять всіх небайдужих людей прислухатися до порад, а ще краще – до свого розуму, до власної совісті та активно підтримати намагання природолюбів щодо збереження первоцвітів. Всі квіти потребують нашого захисту.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь