Екологічна Платформа оголошує збір макулатури у Львові

19 травня у Львові відбудеться благодійний збір макулатури. Організовує такий захід Екологічна Платформа. За кошти, які вдасться отримати, організатори сподіваються купити грунт для саджанців. Приносити макулатуру можна на вул. Залізничну, 20.

«Ми беремо саджанці-самосів з клумб, але до висадки у вільний грунт їх треба перетримати у контейнерах. Це ідеальний варіант для літніх висадок. Бо для весняних потрібні 1-2-річні саджанці», – розповіла “Львівській газеті” одна із організаторів Марта Фендер.

Вже зараз Екологічна Платформа зібрала 20 каштанів, а найближчим часом планують зібрати клени.

«Сумнівно, що із заходу ми зберемо багато коштів, бо ж кілограм макулатури коштує всього 2 грн. Але на кілька мішків грунтосуміші має вистачити», – каже Марта.

Та суть акції не стільки у грошах, скільки у том, щоб показати людям, як вони можуть долучатися і стати частинкою важливої справи.

«А також показати прямий зв’язок – ось макулатура, яку ми разом здали, а ось – дерева, яку ми разом посадили», – розповіла організаторка.

Щодо того, де садити ці дерева, є кілька варіантів. Це може бути обабіч траси на Стрий, бо там, кажуть в Екологічній Платформі, немає буферної зони у вигляді лісосмуги. Щоправда таку посаду ще треба буде узгоджувати із відповідними органами.

«Нещодавно Єврейське товариство Львова робило висадку дерев на місці, яке колись вирубали під незаконну забудову (вул. Богуна), ми долучались до їх висадки і могли б у майбутньому зробити аналогічну. Також багато дерев було вирубано на Знесінні під незаконне будівництво готельного комплексу. Ми могли б насадити дерева там». – ділиться Марта Фендер.

Загалом же місць для висадки дерев – чимало. Потрібні лише робочі руки.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь