Директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації взяв участь в обговоренні заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам в лісових масивах, на торфовищах, сільськогосподарських угіддях

22.08.2017 під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяли представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій та голови регіональних штабів з ТЕБ та НС. Захід проходив у режимі відеоконференції.

Предметом обговорення стали заходи для запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільськогосподарських угіддях.

Зважаючи на ту статистику, що є на сьогоднішній день, мимаємотерміновозапропонувати план заходів для вирішення проблем з масовими пожежами у природних екосистемах. Перш за все, це посилення превентивної роботи, зокрема, питання спільного патрулювання, організованого на рівніголів адміністрацій”, – зазначив Геннадій Зубко.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації закликає не спалювати суху рослинність та сміття, а також бути обережними при поводженні з вогнем у лісі.Самовільне випалювання сухої рослинності, стерні, сухостоїв, побутових відходів, можуть завдати непоправної шкоди довкіллю.

Станом на 30 серпня 2017 р. зафіксовано 777 пожеж в природному середовищі, з них – 112 торфяних пожеж. Загальна площа пожеж становить 173,4632 га (у т.ч. сухої трави, чагарника – 157,2564 га, торфу – 10,9398 га, лісових культур – 0,8 га, лісової підстилки – 1, 398 га, стерні – 2, 315 га).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь