Доторкнись до природи

В межах НПП «Сколівські Бескиди», на території Майданського лісництва, де знаходиться субпопуляція зубра європейського є дуже добрі умови для екскурсій дикою природою та спостережень за тваринами. Побачити стадо зубрів у дикій природі – це неймовірні і незабутні враження, адже не випадково ця тварина є символом сили і незалежності. Більше трьох десятків велетнів не по інший бік клітки, а майже поряд.

На сьогодні у лісництві перебуває 33 особини зубрів, які живуть в умовах «дикої природи». Зубр є найбільшим ссавцем в Європі, маса дорослого самця досягає 1000 кілограмів, а висота в плечах – майже 2 метри. У минулому він був поширений на всьому європейському континенті, за винятком деяких районів Іспанії, Італії та північної Скандинавії.

Спостереження за зубрами відбувається на природі в супроводі інспекторів з ОПЗФ, які супроводжують туристів в пошуках і очікуванні зубрів. Вони мають значний досвід в пошуку тварин, можуть легко визначити їх місце перебування, де їх знайти. Екскурсія триває приблизно 4-5 годин (від с.Майдан), туристи йдуть гірською місцевістю і за цей час мають можливість побачити багато іншого цікавого, що допомагає їм краще зрозуміти та вивчити природу гірського краю. Відвідувачі мають змогу побачити рідкісні види рослин та побачити сліди лісових мешканців. Це не просто екскурсія, а справжній досвід, отримання нових знань.

Також туристи мають змогу дізнатися інформацію про зубрів з даних, зібраних камерами спостереження, які встановлені у лісі та з фотографій, які зроблені працівниками установи. Це унікальний відпочинок у серці природи, де можна почути фантастичні звуки та спостерігати за заходом і сходом сонця.

«Проведений час на території перебування зубрів буде незабутнім та цікавим. Ми завжди раді нашим гостям.» – повідомляють у НПП «Сколівські Бескиди».

За детальнішою інформацією радимо звертатися у адміністрацію НПП «Сколівські Бескиди», контактний номер телефону (03251) 2-14-11.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь