Долучитися до святкування дня водно-болотних угідь може кожен

Щороку, 2 лютого країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, у тому числі Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь.

У 2018 році з нагоди відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь секретаріатом Рамсарської конвенції визначено лозунг – «Водно-болотні угіддя для збалансованого розвитку міст».

До 2 лютого залишилося лише декілька днів, з метою поширення інформації про заходи присвячені водно-болотним угіддям, які проводите Ви чи Ваша організація, потрібно розмістити інформацію на сайті World Wetlands Day event map. Для цього необхідно зайти за посиланням http://www.worldwetlandsday.org/login?p_p_id=58&p_p_lifecycle=0&_58_redirect=%2Fdashboard , зареєструватися та заповнити подану форму. Таким чином весь світ дізнається про Ваш парк, заповідник, школу, університет або дитячий садок та водно-болотні угіддя, які Ви зберігаєте.

Якщо є можливість – пишіть англійською і/або українською. Структура сайту дозволяє розмістити анонс події та додати інформацію і фото після події.

Для полегшення організації інформаційної кампанії до Всесвітнього дня водно-болотних угідь Секретаріат Рамсарської конвенції підготував низку матеріалів, які можна знайти за посиланням: http://www.worldwetlandsday.org/

Перекладені українською мовою матеріали можна знайти за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1Iwvtw6_m0vF6TZpmjiH3bSP6SR8J1xAB

Довідково:

Водно-болотні угіддя – це ресурс, який має велике економічне, культурне, наукове та рекреаційне значення, утрата якого б була б непоправною. Вони відіграють дуже важливу роль в екосистемі, оскільки є одним з найбільших джерел прісної води та природнім місцем проживання для багатьох водоплавних тварин та рослин, допомагають зменшити вплив повеней, продукують кисень та допомагають у боротьбі зі змінами клімату, тому заслуговують на охорону і збереження.

В межах Львівської області у Турківському районі у 2010 р. виявлено верхове болото, яке знаходиться на території РЛП «Надсянський». Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.02.2011 водно-болотному угіддю «Надсяння» надано статус водно-болотне угіддя міжнародного значення. Це рідкісне природне водно-болотне угіддя (ВБУ), що існує у біогеографічному регіоні Східні Карпати і відіграє суттєву роль у природному функціонуванні річкового басейну р.Сян.ВБУ є прикладом унікального верхового сфагнового болота, яке збереглося у непорушеному вигляді.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь