До дня туризму в НПП «Північне Поділля» розпочався туристичний тиждень

Першими мандрівниками туристичного тижня, який триває у НПП «Північне Поділля» стали школярі Берлинської середньої школи, що у Бродівському районі Львівщини. Для них фахівці з туризму природоохоронної установи провели веломандрівку мальовничими околицями міста Броди.

Мандрівка розпочалась із села Лагодів, де школярі дізналися про місцеві річки, зокрема побачили річку Бовдурку та її притоку – річку Суховілка, у селі Лагодів школярі споглядали штучну водну свердловину на березі річки. Далі веломандрівники у лісовому масиві молодої соснини поблизу села Смільне оглянули 100-літні військові фортифікаційні споруди – бетонні бліндажі австро-угорської армії періоду Першої світової війни та розташовані на околиці села Сидинівка руїни старого польського костелу та будівлі колишнього цегельного заводу.

Також природоохоронці охнайомили школярів з інформацією про НПП «Північне Поділля», з якою метою його створено та про рідкісну флору і фауну регіону, яка поширена в регіоні та потребує захисту від діяльності людини.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь