Держкомісія з ТЕБ та НС затвердила план заходів щодо поводження з ТПВ у Львові

«Учора у м. Львові був створений публічний майданчик щодо напрацювання організаційних і технічних заходів для подолання ситуації з ТПВ у місті. Ця ситуація склалася не за рахунок техногенної ситуації, а в першу чергу – бездіяльності місцевої влади, яка повинна була забезпечити організацію,вивіз і утилізацію сміття», – на цьому наголосив під час засідання оперативного штабу з ТЕБ та НС Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми повинні чітко відрізняти, що є надзвичайна ситуація в країні і, що є доведення до надзвичайної ситуації. Коли ми бачимо ситуацію по Авдіївці, Балаклеї, відключенню водопостачання в с.Васильківка сотень тисяч мешканців – ми розуміємо, що ці ситуації є дійсно надзвичайними. Тому головне питання наразі прибрати політику і зайнятися організаційними заходами щодо вивезення накопиченого сміття зі Львова. Запропонований план заходів стосується львівської міської влади, ОДА, державних органів влади та територіальних органів та в першу чергу направлений на забезпечення безпеки львів’ян», — наголосив Геннадій Зубко.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка під час засідання зауважив: «За результатами комісії ми розробимо план-графік, узгодимо з міськими головами терміни і обсяги приймання сміття. Наприкінці дня плануємо зібрати перевізників ТПВ для узгодження графіків вивозу сміття зі Львова».

За словами Олега Синютки, двічі на тиждень буде засідати обласна комісія з надзвичайних ситуацій і щоденно відбуватимуться наради з перевізниками ТПВ.

Крім того, голова Львівської ОДА поінформував, що сьогодні, 22 червня, вінзвернувся до міського голови Львоващодо делегування функцій з вивозу ТПВ Львівській облдержадміністрації. «Ми готові взяти на себе такі організаційні заходи: у короткостроковій перспективі – очистити місто, у середньотерміновій – налагодити системний вивіз сміття, у 2019 році ввести в експлуатацію комплекс з утилізації і переробки ТПВ на території Львова і Львівщини», – сказав він.

Слід зазначити, що доручення міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань ТЕБ та НСє обов’язковими для виконання.

детальніше за посиланням:http://loda.gov.ua/news?id=28466

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь