Держекоінспекція має посилити контроль за вивозом за кордон об’єктів рослинного і тваринного світу

Минулого тижня, 8.02.2018 заступник Міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко взяв участь у розширеному засіданні колегії Державної екологічної інспекції України.

На засіданні колегії, в якій взяли участь представники Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів, керівники структурних підрозділів та територіальних органів ДЕІ, представники Громадської ради при Мінприроди, голова Держекоінспеції Ігор Яковлєв, презентував Публічний звіт за результатами роботи ДЕІ у 2017 році.

За його словами, головним у роботі Держекоінспекції мають стати нові підходи до оцінки ефективності виконання визначених завдань державним контролюючим органом у сфері охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, мають запрацювати критерії ефективності здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього середовища. Планується, що нову звітність з цих питань буде впроваджено з 2018 року.

Окремо було обговорено результати діяльності постів екологічного контролю за 2017 рік.

Обговорили на колегії і результати і проблеми діяльності постів екологічного контролю за минулий рік.

Василь Полуйко, в свою чергу наголосив на необхідності Держекоінспекцією України посилити контроль за вивозом за кордон об’єктів рослинного і тваринного світу та і в подальшому забезпечити належну роботу комплексів автоматизованого контролю.

За результатами роботи колегії прийнято за основу відповідні проекти рішень, які будуть доопрацьовані з урахуванням наданих під час засідання пропозицій.

Публічний звіт в.о. Голови Державної екологічної інспекції України за 2017 рік було опубліковано на веб-сайті «Громадянське суспільство і влада».

Переглянути за посиланням.

Джерело:https://menr.gov.ua/news/32066.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь