Давайте зробимо кавування екологічним

Успішність реформування сфери управління відходами також залежить і від готовності українців змінювати свою повсякденну поведінку – зазначає Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, зокрема, використовувати менше одноразового посуду.

«Я завжди наводжу дуже простий приклад, коли люди щодня зранку біля свого офісу чи університету купують каву в одноразовому стаканчику, а як правило, вони це роблять двічі чи тричі на день, і такими елементарними діями, продукують зайві відходи. Куди екологічніше брати з собою термос і пити каву з нього. Те ж саме стосується безфосфатних миючих засобів. Звісно, це нова культура поведінки. Зміни не відбудуться в один момент, але їх потрібно популяризувати», – сказав Міністр екології.

Міністр зазначає, що паперові стаканчики сприймаються як більш екологічні, ніж пластикові, але насправді часто вони вкриті пластиковим або восковим шаром, який утримує тепло, але не дозволяє переробляти паперові волокна.

Він переконаний, що від щоденних дій кожного залежить, наскільки швидко Україна зможе перейти до стандартів Європейського Союзу у сфері поводження з відходами.

Детальніше за посиланням: https://menr.gov.ua/news/33233.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь