7 липня – День працівника природно-заповідної справи

7 липня – День працівника природно-заповідної справи, яке започатковане Указом Президента України від 18 серпня 2009 року № 629.

Працівники природоохоронних установ області (а це більше 400 працівників) щодня сприяють збереженню природних цінностей та культурної спадщини рідного краю, розповсюджують екологічні знання.

Професійний підхід до власної справи, наполеглива сумлінна праця працівників природоохоронних установ дають змогу з гідністю виконувати існуючі завдання, забезпечити розвиток природно-заповідного фонду області, зберегти для наступних поколінь природні багатства нашої країни.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівника природно-заповідної справи, начальником управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації вручено подяки від голови Львівської облдержадміністрації фахівцям у даній галузі: Сиротюку Ю.Є., Фіцичу І.М., Слободі А.Р., Криницькому Г.Т., Копію Л.І., Сенів М.М.

Довідково:

На території Львівської області функціонує 365 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 158,3 тис. га, що складає 7,2 % від площі території області.

Заповідання, як метод територіальної охорони природи, залишається головною гарантією збереження генофонду живої природи, унікальних природних екосистем, ландшафтів і є складовою системи забезпечення конституційного права людини на безпечне довкілля.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь