22 травня світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття

У 2000 році на честь прийняття 22 травня конвенції про біорізноманіття Генеральна асамблея ООН на 55-й сесії проголосила 22 травня Міжнародним днем біорізноманіття.

Головним завданням Міжнародного дня біорізноманіття – привернути увагу громадськості до проблем безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори та фауни.

Відповідно до повідомлення Секретаріату Конвенції про біорізноманіття темою цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття визначено «Біорізноманіття та сталий розвиток.

Відзначення дня біорізноманіття у рамках цієї теми – це ще одна нагода звернути увагу спільноти на актуальні питання збереження і невиснажливого використання біорізноманіття у контексті розвитку туризму та зменшення негативного впливу туризму на біорізноманіття та довкілля. Багато видів туризму безпосередньо залежить від біорізноманіття (екотуризм, агротуризм, оздоровчий туризм тощо). Їх гармонійний розвиток і співіснування на взаємовигідній основі передбачає отримання вигоди від туризму для покращення стану біорізноманіття та екосистем. А також отримання вигоди від біорізноманіття для розвитку туризму.

Інформація щодо Конвенції про біорізноманіття та Міжнародного дня біорізноманіття розміщена на сайті Конвенції https://www.cbd.int

На сьогодні в межах області функціонує 358 об’єктів та територій природно-заповідного фонду, площею 158,13 тис. га, основним завданням яких є збереження природного середовища. На частку заповідного фонду припадає 7,2 % території області. Водночас зазначаємо, що департаментом ведуться роботи зі створення національного природного парку «Бойківщина» в межах Турківського району області. Територія створюваного парку, за попередніми даними, є осередком зростання понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 рідкісні й підлягають охороні. Поширено 174 види тварин, з яких майже 40 рідкісні й підлягають охороні.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь