2 лютого – Міжнародний день водно-болотних угідь

Щороку, 2 лютого, країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, у тому числі Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь.

Заходи, які проводять у Всесвітній день водно-болотних угідь, покликані привернути увагу громадськості та урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримання збалансованого розвитку нашої планети.

Водно-болотні угіддя – це ресурс, який має велике економічне, культурне, наукове та рекреаційне значення, утрата якого б була б непоправною. Вони відіграють дуже важливу роль в екосистемі, оскільки є одним з найбільших джерел прісної води та природнім місцем проживання для багатьох водоплавних тварин та рослин, допомагають зменшити вплив повеней, продукують кисень та допомагають у боротьбі зі змінами клімату, тому заслуговують на охорону і збереження.

У 2019 році з нагоди відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь секретаріатом Рамсарської конвенції визначено тему 2019 року: «Водно-болотні угіддя та зміни клімату» та запропоновано серію лозунгів: «Водно-болотні угіддя – ключ до вирішення проблем, пов’язаних зі змінами клімату. Ми не безсилі у протидії змінам клімату. Водно-болотні угіддя допомагають нам. Годі виснажувати водно-болотні угіддя. Зупинимо втрату водно-болотних угідь». Основною ідеєю цих лозунгів є підкреслення важливості екосистем водно-болотних угідь у протидії змінам клімату, поглинанні вуглецевих сполук, пом’якшенні впливу посух, зменшенні впливу повеней та штормів.

З метою поширення інформації про заходи присвячені водно-болотним угіддям, які проводили Ви чи Ваша організація, потрібно розмістити інформацію на сайті World Wetlands Day event map за посиланням: https://www.worldwetlandsday.org/login?p_p_id=58&p_p_lifecycle=0&_58_redirect=%2Fdashboard, зареєструватися та заповнити подану форму. Таким чином, весь світ дізнається про Ваш парк, заповідник, школу, університет або дитячий садок та водно-болотні угіддя, які Ви зберегли.

Для полегшення організації інформаційної кампанії до Всесвітнього дня водно-болотних угідь Секретаріат Рамсарської конвенції підготував низку матеріалів, які можна знайти за посиланням: http://www.worldwetlandsday.org/en/.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь