11 липня відбувся семінар Школи екологічної журналістики ПРООН

Одним з спікерів семінару був директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник, який ознайомив присутніх з ключовими екологічними проблемами регіону та механізмами впливу ЗМІ на їх рішення.

Руслан Гречаник висвітлив деякі проблеми українських ЗМІ сьогодення зокрема:

Відсутність українських ЗМІ у ефірах світу;

Проблеми журналіських розслідувань (виявлення прихованих фактів, резонанс)

Проблематика ЗМІ пов’язана з небажанням вникати у суть справи, заангажованість через моральне зобов’язання перед роботодавцем.

Та висвітлив усі ці проблеми на прикладі екологічних ситуацій.

Також запропонував журналістам допомагати владі в розбудові держави (оскільки вони є четвертою владою) через їх вплив на формування суспільної думки та тиск на державні органи влади з метою розвитку держави.

Руслан Гречаник ознайомив присутніх з пріоритетними напрямками діяльності департаменту, які спрямовані на врегулювання основних екологічних проблем Львівської області, серед яких: забруднення водних ресурсів, шкідлива дія вод (підтоплення і територій), несанкціоноване розміщення відходів, збереження біорізноманіття, сплата екологічного податку. Учасників поінформували щодо реалізації природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

У кінці виступу спікер подарував книгу найактивнішуму учаснику семінару.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь