Львівська ОДА подала пропозиції щодо збільшення штрафів за підпал сухої трави

Про це сьогодні, 2 серпня, під час брифінгу повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

«Ми подали розроблені департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА пропозиції щодо змін до Кодексу «Про адміністративні правопорушення», зокрема ст. 77, до Мінприроди», – розповів Руслан Гречаник.

Також він повідомив, що сьогодні відбулась зустріч із профільним заступником міністра екології Василем Полуйком , який повідомив про те, що цей проект змін до регуляторного акту буде винесений на розгляд восени.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства за випалювання стерні передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 380 грн для фізичних осіб і удвічі більше – для юридичних осіб.

«Штрафи є мізерними, але вони будуть збільшені у понад 10 разів», – наголосив Руслан Гречаник.

Зазначимо, що від початку року оштрафували 167 порушників на загальну суму у понад 30 тисяч гривень.

У департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації мешканцям області вкотре нагадують, що пожежі в екосистемах завдають величезну шкоду ґрунтам, рослинному та тваринному світу, а також забруднюють навколишнє середовище та шкодять здоров’ю людини.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь