Памʼятаймо про правила поведінки у природних екосистемах під час спекотних днів!

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що на території Львівської області 07 – 10 липня збережеться переважно надзвичайна пожежна небезпека (5-й клас).

У зв’язку з цим департамент екології та природних ресурсів вкотре звертається до мешканців Львівщини з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах під час спекотних літніх днів. Кожний необдуманий та безвідповідальний вчинок під час розведення вогню містить в собі небезпеку для довкілля.Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів, зокрема, поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.

У період спекотної погоди, що має пожежонебезпечний характер, забороняється розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів), відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки, палити та кидати непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів, самовільно спалювати рослини та їх залишки.

Пам’ятаймо, що дотримання вимог правил пожежної безпеки у спекотний період дозволяє зарадити виникненню пожежних ситуацій на території області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь