В області стартував тренінг із розробки Регіональних планів управління відходами

3 липня, на Львівщині стартував тренінг із розробки Регіональних планів управління відходами за участі представників Уряду України, ЄС, ЄБРР, Львівської ОДА, місцевої влади, міжнародних партнерів, громадськості та галузевих експертів.

«Цей план повинен бути підготований під керівництвом Львівської обласної державної адміністрації. Нашим планом передбачено, що ці роботи будуть обговорені і затверджені уже до кінця цього року. Дякую Львівській ОДА за те, що вона є активним реалізатором такого плану на Львівщині. Сподіваюся, що ми і надалі будемо працювати не зменшуючи темпи», – зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Окрім того, міністр зауважив, що план управління відходами є також інвестиційним планом для певної області.

«Ми стикаємося з проблемою, що у Європейському Союзі є багато відходів, які ми транспортуємо за межі ЄС. Такі підхід не можнфа називати сталим. Ніхто так не розуміє цю проблематику як люди, що живуть у Львові. Україна знаходиться лише на порозі найсучасніших методів управління відходами . Понад 90% полігонів в Україні не відповідає стандартам ЄС. Ця ситуація передбачає реалізацію 2 головних завдань: удосконалення нормативно-правової бази і налагодження системи управління відходами у кожному містечку і ми сприятимемо впровадженню цих двох пунктів», – зауважив керівник відділу програм «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні Йоганнес Баур.

Зазначимо, що у межах тренінгу відбудеться модуль «Планування управління відходами на регіональному та муніципальному рівнях», де розглянуть вимоги політики та законодавства з управління відходами в ЄС та Україні, визначення поточної ситуації з управління відходами, технології оброблення бо бутових відходів та ін.

Джерело:loda.gov.ua

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь