День без поліетилену

Українцям пропонується 3 липня 2019 року прожити один день без поліетиленових пакетів в рамках всеукраїнської акції “День без поліетилену”.

Про це поінформував міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак уFacebook. «Це означає, що цього дня ви повинні спробувати обійтися без пластикових пакетів. Ім давно є прекрасні альтернативи у вигляді екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток. Насправді альтернатив багато. Тут все залежить від вашої фантазії», – зазначив міністр.

За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому щорічно до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, в тому числі, й пакетів.

В Євросоюзі до 2021 року хочуть заборонити поліетиленові пакети, одноразовий посуд, навіть соломинки. Цю ініціативу уже підтримали понад 250 компаній відомих брендів.

Наразі у Верховній Раді зареєстровані три законопроекти, які передбачають обмеження використання пластикових пакетів в Україні.

Отож, 3 липня ми пропонуємо спробувати добу пожити без пластику всім:

– закладам торгівлі та послуг, супермаркетів, магазинів, ринків тощо (листи-запрошення приєднатися до акції вже за мої підписом розіслано великим загальноукраїнським мережам торгівлі);

– українцям, хто хоче бути відповідальним та турбуватися про довкілля.
Для чого?

– разом формувати нову екологічну поведінку

– спробувати у повсякденному житті застосувати модель поведінки, притаманну для жителів ЄС;

– привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами;

– сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.
Що це дасть?

– у перше чергу, колективний досвід.

– зменшить кількість пластику.

Долучайтеся!!!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь