Відбулася перша лісовпорядна нарада з впорядкування лісів Старицького військового лісгоспу

11 червня 2019 відбулося перша лісовпорядна нарада з впорядкування лісів Старицького військового лісгоспу державного підприємства «Івано-Франківський військовий лісопромисловий комбінат» Міністерства оборони України.

У нараді взяли участь представники Львівської державної лісовпорядної експедиції, Старицького військового лісгоспу, державного підприємства «Івано-Франківський військовий лісопромисловий комбінат»,органів місцевого самоврядування, Міжнародного центру миротворчості та безпеки, Яворівського національного природного парку, начальник відділу біоресурсів, заповідної справи та моніторингу Інеса Шемелинець.

Учасники наради обговорили ключові питання щодо порядку та особливостей проведення польових лісовпорядних робіт.

Особливу увагу було акцентовано на необхідності врахування під час лісовпорядних робіт виявлення пралісів, квазіпралісів, природних лісів, типових та унікальних природних комплексів, місць зростання та оселення рідкісних та таких, що перебувають під загрозою зникнення видів тваринного і рослинного світу.

Також обговорено питання поступового переходу до наближеного до природи лісівництва, насамперед це стосується зменшення обсягів рубок всіх видів, які проводяться суцільним способом.

Усі пропозиції учасників наради враховано порядку проведення лісовпорядних робіт.

Слід зазначити, що особливістю підприємства є те, що частина лісів Старицького військового лісгоспу відноситься до Міжнародного центру миротворчості та безпеки, частина з 1998 року – до Яворівського національного природного парку.

Довідково:

У Львівській області на землях Міністерства оборони України ведуть лісогосподарську діяльність чотири підприємства – Сколівський військовий лісгосп, Старицький військовий лісгосп, Мостиське військове лісництво, Магерівський лісгосп.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь