Три нові заповідні об’єкти з’явились на Львівщині

Природно-заповідний фонд Львівщини поповнився трьома новими об’єктами місцевого значення – двома пам’ятками природи «Екопарк студентський» (0,3434 га) і «Парк Короля Данила» (0,2237 га) та ботанічним заказником “Двірцівський”(63,9 га). Відповідне рішення ухвалили сесія Львівської обласної ради.

Відтак, на території Сокальського ДЛГП «Галсільліс»створено Ботанічний заканик місцевого значення “ Двірцівський” з метою збереження та відтворення унікальних фітоценозів рідкісних та зникаючих видів місцевої флори., підтримання біорізноманіття регіону, охорони поліських морено-зандрових і долинних ландшафтів лісових екосистем без вилучення земель у землекористувача.Заповіднатериторія є одним із ареалів поширення шафрана Гейфеля, який занесений до Червоної книги України.

Дендрологічний парк місцевого значення «Екопарк студентський»створено на території Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (без вилучення територій у землекористувача)з метою збереження і вивчення у спеціально створених умовах різноманітних видів дерев і чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання.На території, що відведена під дендрологічний парк місцевого значення «Екопарк студентський» зростає понад 75 видів флори, з них: 18 видів дерева та кущі, решта – трав’янисті рослини.

Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва у центральній частині м. Судова Вишня – важливий садово-парковий об’єкт, який потребує збереження та відновлення. Даний об’єкт має історичне, композиційне та рекреаційне значення не лише для міста, але і для природно-заповідного фонду Львівщини.

“Завдяки багаторічній праці фахівців у сфері заповідної справи на території областіфункціонує 384території та об’єкти природно-заповідного фонду, загальною площею170,9тис. га, що складає 7,8% від площі території області.Сьогодні цей список поповнили ще 3 нові об’єкти. Адже,збереження унікальних природних об’єктів – це наш обов’язок як перед сучасниками, так і нашими нащадками”, -зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь