Українські Карпати отримали шанс на якісне відновлення лісу

Сьогодні, 21 березня, у символічний день відзначення Міжнародного дня лісів відбувся старт весняного посіву насіння лісових порід в державному підприємстві «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр», що у м. Брюховичі.

На цьому підприємстві реалізується проект побудови сучасного лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою на основі технологій шведськоїкомпанії ВСС, яка є світовим лідером у виробництві сучасного устаткування для лісових насіннєвих центрів і розсадників.

У заході взяли участь директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник, а також представники шведської компанії ВСС, Львівської обласної ради, лісівники Львівщини та інші.

Завдяки впровадженню суперсучасної технології вирощування лісу Українські Карпати мають шанс на якісне лісовідновлення. У перспективі сумарна кількість вирощеного садивного матеріалу становитиме від 2 до 15 мільйонів саджанці з закритою покращеною кореневою системою.

Водночас зазначаємо, що проект побудови сучасного лісорозсадницького комплексу реалізують за сприянням департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації та фінансової підтримки обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь