Уряд підтримав створення НПП «Бойківщина»

Наймасштабніший проект за останнє десятиріччя щодо створення національного природного парку в межах Львівщини 20 лютого 2019 року підтримано на засіданні Уряду членами Кабінету Міністрів України.

Національний природний парк «Бойківщина» буде розташований на території Турківського району Львівської області. До його території включено 12240 га земель державної та комунальної власності. До НПП «Бойківщина» увійдуть землі ДП «Боринського лісового господарства», ДП «Турківського лісового господарства» та Турківського ДЛГП «Галсільліс» площею 12240 га, з яких 10623 га з наступним вилученням у землекористувачів та передачею у постійне користування парку.

Створення НПП «Бойківщина» розпочато за ініціативи Турківської РДА у 2013 році. Проект створення національного природного парку «Бойківщина» розроблявся Інститутом екології Карпат НАН України, зокрема, к.б.н., с.н.с. Оксаною Марискевич та к.б.н., с.н.с. Іриною Шпаківською.

Висловлюємо подяку за сприяння та співпрацю у створенні парку в межах лісогосподарських підприємств області Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, ОКС ЛГП «Галсільліс», ДП «Боринське лісове господарство», ДП «Турківське лісове господарство», Турківському ДЛГП «Галсільліс», Турківській районній державній адміністрації та Турківській районній раді.

І тепер, після підтримки Урядом КМУ Указу Президента України «Про створення національного природного парку «Бойківщина», ми очікуємо у найближчому часі на його підписання гарантом.

 

Довідка:

Створення природно-заповідного об’єкту на цій території сприятиме збереженню біологічного і ландшафтного різноманіття Українських Карпат.

Територія проектованого парку вирізняється високим рівнем біотичного різноманіття та відіграє визначальну екостабілізаційну роль у межах головного Європейського вододілу в басейнах р.Стрий та р.Дністер. Окрім цього, на території Турківщини зосереджена низка пам’яток історії та архітектури етнографічного регіону Бойківщина, які можуть стати базовими осередками розвитку туристичного та рекреаційного використання.

Включена до складу парку територія має важливе значення як майбутній науковий полігон для моніторингу та розробки дієвих заходів щодо збереження рідкісних видів рослин і тварин.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь