Лісівники підтримали створення НПП «Бойківщина»

05.06.2018, у Всесвітній день охорони довкілля, під час засідання постійної Комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека вручив директору департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслану Гречанику погодження щодо створення національного природного парку «Бойківщина».

Ініціатором створення такого об’єкту Свого часу виступила Турківська районна державна адміністрація та Турківська районна рада, які клопотали перед Мінприроди України щодо створення парку.Ідея була підтримана лісогосподарськими підприємствами, органами місцевого самоврядування та громадськістю.

Дана територія характеризується високим рівнем біорізноманіття, зокрема на території росте понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 рідкісні й підлягають охороні. У віддалених місцях Карпат трапляються бурий ведмідь, вовк, рись, дикий кіт. Наявність пам’яток історії та культури додає території перспективності для розвитку рекреації та туризму, що має важливе значення для покращення соціально-економічної ситуації в регіоні,в тому числі через залучення грантових коштів міжнародних фондів на реалізацію екологічних проектів.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь