Сьогодні, 1 червня Львівська обласна рада прийняла рішення про врегулювання питання створення національного природного парку «Бойківщина», площею близько 16 тис.га в межах Турківського району Львівської області.

Ініціатором створення національного природного парку у 2013 році виступила Турківська районна державна адміністрація та Турківська районна рада.
Цим рішенням обласна рада також погодила входження до складу НПП “Бойківщина” земель Турківського ДЛГП “Галсільліс” та прийняла звернення до Державного агентства лісового господарства України щодо погодження входження до складу національного природного парку “Бойківщина” земель державного підприємства “Боринське лісове господарство” та державного підприємства “Турківське лісове господарство”.

Підставою створення національного природного парку «Бойківщина» є:

1.Закон України “Про основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року”.

2. Розпорядження КМУ «Про схвалення концепції Загальнодержавної програми розвитку заповідної справи на період до 2020 року».

3. Рамкова конвенція про охорону та сталий розвиток Карпат.

4. Регіональна програма розвитку заповідної справи у Львівській області на 2009-2020 роки.

5. Стратегія розвитку Львівської області до 2020 року.

6. Програма охорони навколишнього природного середовища Львівської області на 2016-2020 роки.

Завдяки створенню парку мешканці Львіщини отримають чисте довкілля, збережуть культурні та господарські традиції та лісові ресурси шляхом переведення лісів з категорії експлуаційні у категорію природоохоронні. Також даний проект забезпечить функціонування транскордонного екологічного коридору для великих ссавців, зокрема зубрів, популяція яких за рахунок реінтродукції з країн ЄС формується на території НПП «Сколівські Бескиди» (від 2009 р. до 2016 р. чисельність вільноживучого стада збільшилася в 2 рази та становить 28 особин).

 

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь