Команди з Львівщини входять в десятку кращих колективів екологічної просвіти України

29 – 31 травня 2018 року у м.Києві екологічні агітбригади Червоноградської ЗОШ № 14 «Едельвейс» та Хирівської ЗОШ Старосамбірського району «МЕРІЛЕНД» представляли Львівщину на Всеукраїнському конкурсі колективів екологічної просвіти «Земля наш спільний дім» на тему «Раціональне природокористування».

Колективи екологічної просвіти – одна з нетрадиційних форм виховання молоді, що забезпечує дієве поширення відповідних знань серед усіх верств населення, метою яких є активізаціяекологічного руху у своїй місцевості, формування культури, привернення уваги місцевої влади, громадських та державних організацій до проблем довкілля. Школярі проводять науково – дослідницьку роботу, працюють у лісництві, проводять екологічні акції, залучають до них мешканців міста. Для ефективнішої роботи налагоджують співпрацю із громадськими організаціями.

Представники Львівщини у перший день конкурсу презентували екологічну роботу колективу, школи, області. Під час презентації відзначили, що є активними учасниками багатьох конкурсів екологічного спрямування та неодноразовим їх призерами на обласному етапі. Також школярі продемонстрували практичну роботу із створення ландшафтного дизайну на території школи та озеленення кабінетів. Учні представили результати дослідницьких робіт з екології, біології, географії та практичне їх поєднання з історією рідного краю та народними традиціями.
У другий конкурсний день колективи екологічної просвіти представили виступ на тему «Раціональне природокористування». Протягом 20 хвилин діти показали свої знання та розуміння проблем раціонального природокористування, продемонстрували артистичні та вокальні здібності.

Члени журі конкурсу гідно відзначили наші команди та нагородили грамотою Міністерства освіти та науки України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за перемогу: команду ЧЗШ № 14 «Едельвейс» – у номінації «Пропаганда народних традицій щодо гармонізації взаємовідносин з природою»; команду Хирівської ЗОШ Старосамбірського району «МЕРІЛЕНД» – у номінації «Патріотичний підхід до збереження ландшафтів рідного краю».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь