У Золочеві відбувся «Екофест 2017»

28 травня, у Золочеві, в рамках святкування Дня міста відбувся Еко-фест. Організатором екологічного фестивалю виступив департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

У місті працювали відкриті майданчики від Національних природних парків «Сколівські Бескиди», «Північне Поділля» та «Яворівський», регіонального ландшафтного парку «Равське Розточчя», зокрема, провели майстер-класи з виготовлення виробів-прикрас з вовни, в’язання туристичних вузлів, розмальовування виробів з тіста у стилі яворівської іграшки, виставка виробів з дерева, гончарна майстерня, розфарбовування дітей еко-фарбами, виставка-продаж літератури, трав’яних чаїв тощо. Також гості мали можливість ознайомитися з найновішими технологіями у сфері енергозбереження з погляду розвитку енергетики з мінімальним впливом на екологію.

Зі сцени фестивалю директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник вручив іменні сертифікати переможцям екологічних конкурсів, організованих департаментом екології та природних ресурсів, «Природа не має кордонів» та «Моя екологічна історія» Наталії Ільчук, Віталію Щуру та Володимиру Кіндрату, які є мешканцями м. Золочева.

У рамках екофесту вихованці міського центру дитячої та юнацької творчості представили екологічну інсценізацію «Чисте довкілля», яких привітав Руслан Гречаник та вручив літературу екологічного спрямування.

Учасників фестивалю розважали місцеві колективи, гурт ВКС, гості з Хмельницької області гурт «Родина» та Хмельницька обласна філармонія, з Тернополя – гурт «Bugs&Bunny», також гостями під культурно-мистецької програми, яких очікували найбільше стали хлопці та дівчата з групи «Скрябін».

Золочівський край – особливий край! Це і славне історичне минуле, і бастіони Золочівського Замоку, і всесвітньовідома Гавареччина, секрети виготовлення якої передаються з покоління в покоління, Це край, де народився і творив Маркіян Шашкевич.

А ще, Золочівщина – це унікальні ландшафти Гологір Вороняк, Опілля. Тут бере початок Західний Буг, який тамує спрагу сусідів у Польщі та Білорусі.

Унікальні краєвиди і природа.

Саме тут проходить північно-східна межа ареалу букових лісів, які становлять особливу цінність у загальноєвропейському масштабі.

Тут налічується майже 1100 видів рослин, що є 5-ою частиною від загальної кількості в масштабах України!

Тут пролягає частина Головного Європейського вододілу, який поділяє ріки Балтійського і Чорноморського басейнів.

Тут функціонує 15 об’єктів природно-заповідного фонду, найвідоміші з яких це національний природний парк «Північне Поділля», комплексні пам’ятки природи «Жулицька Гора», «Гора Маркіяна Шашкевича», «гора Сторожиха», «Гора Висока», «Свята Гора».

Цьогорічний екофест пройшов під девізом – Живи думаючи! Живи в стилі еко!

Людство швидко розвивається. Майже кожен день розробляються нові технології і матеріали. Люди давно запускають супутники в космос і користуються нанотехнологіями, дбають про власні домівки, але так і не навчилися дбати про головне – про нашу спільну домівку – природу.

Надихаймося цікавими і розумними людьми!Шануймо нашу спільну домівку! Набираймося енергії від природи! Тут стільки всього цікавого. І ми зобов’язані дати шанс пізнавати природу тим, хто прийде після нас.

Департамент екології та природних ресурсів висловлює подяку усім, хто долучився до організації «Екофесту 2017» та взяв участь у його проведенні!

До нових зустрічей!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь