Сьогодні – Міжнародний день лісу

21 березня в світі відзначають Міжнародний День лісу (International Day of Forests), який засновано у 1971 році. Ініціатором відзначення цього Дня виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році, і ця ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО).

Темою Дня лісу у 2018 році є «Ліси та стійкі міста».

Водночас зазначаємо, що за інформацією Львівського обласного лісового та мисливського господарства, площа лісів в межах Львівської області становить
694,4 тис. га, а лісистість (відношення покритої лісом площі до загальної площі регіону) становить 31,8 %, що є одним з найбільших показників в межах країни.

Найбільш цінними є праліси. Це ліси, які утворилися природнім шляхом та все життя існують без втручання людини. На 41-ї сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка відбулася у Кракові (Польща) минулого року, лісові масиви Розточчя (площею 384,81 га) внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, як «Незаймані букові ліси в Карпатах та інших регіонах Європи».

Бережімо ліс разом для себе та майбутніх поколінь!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь