ТРЕНІНГ ІЗ ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ

6 березня 2018 року Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) продовжить серію тренінгів, що присвячена запровадженню в Україні інституту оцінки впливу на довкілля. Тренінг у місті Жовква Львівської області розрахований на змішану аудиторію. До участі у тренінгу запрошуються громадські активісти, представники місцевих органів влади та бізнесу.

Закон України “Про оцінку впливу на довкілля” вводить сучасну прогресивну та ефективну процедуру оцінки впливу на довкілля (надалі – ОВД) на заміну радянського інституту державної екологічної експертизи. Основна ідея ОВД полягає у тому, що в процесі прийняття рішення щодо погодження певної діяльності, що може спричинити негативний вплив на довкілля, відповідальний орган отримує повну інформацію про такий вплив і має можливість врахувати екологічні інтереси поряд із економічними та соціальним, і таким чином прийняти поінформоване, збалансоване і відповідальне рішення. Одним із обов’язкових джерел надходження такої інформації є громадське обговорення, протягом якого представники громадськості мають можливість подавати будь-які зауваженні і пропозиції до планованої діяльності. Така система, по-перше, зобов’язує державні структури оцінювати екологічні наслідки поряд із економічними та соціальними вигодами від реалізації проекту, і, по-друге, зосереджена на попередженні (уникненні, зменшенні чи компенсації) негативного впливу на довкілля іще на стадії розгляду проекту дозвільним органом.

ОВД – це інструмент, який дозволяє різним зацікавленим сторонам спільно працювати на благо довкілля, яке є одним і для громад, і для влади, і для бізнесу.

Початок заходу: 6 березня 2018 року, 10:00. Місце проведення – сесійна зала Жовківської міської ради.

До участі у тренінгу необхідно пройти обов’язкову он-лайн реєстрацію.

Посилання для реєстраціїhttps://goo.gl/forms/39u3g2TF0FMzWz1x1

За додатковою інформацією звертайтеся:

Єлизавета Алексєєва, керівник інформаційно-аналітичного відділу ЕПЛ

Email: e.aleksyeyeva@ epl.org.ua, тел.: (032) 225 76 82

Людмила Байбула, експерт ЕПЛ

Тел. (067) 951 94 38

Тренінг проводиться за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, а також за сприяння Жовківської міської ради.

Детальніше за посиланнямм:http://epl.org.ua/announces/ogoloshennya-trening-iz-otsinky-vplyvu-na-dovkillya-zhovkva/

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь