Комісія природної спадщини при Мінприроди прозвітувала на засіданні Національної комісії України у справах ЮНЕСКО

8 лютого 2018 року директор Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Міністерства екології та природних ресурсів України Віктор Клід взяв участь у ХХІII засіданні Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

За словами Віктора Кліда, для України є великим досягненням рішення Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО про розширення транснаціонального об’єкта Всесвітньої спадщини «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи» за рахунок 63 ділянок давніх букових лісів з 10-ти європейських країн.

Нагадаємо, 7 липня 2017 року до міжнародно визнаних ділянок Всесвітньої природної спадщини в Карпатському біосферному заповіднику і Ужанському національному природному парку приєднані цінні ділянки з національних природних парків «Синевир» і «Зачарований край» у Закарпатті, «Подільські Товтри» на Хмельниччині, природних заповідників «Горгани» на Івано-Франківщині і «Розточчя» на Львівщині. Вже цього року представникам цих природно-заповідних установ були вручені сертифікати ЮНЕСКО.

Директор Департаменту наголосив, що всесвітнє визнання українських природних ділянок – це не лише честь і престиж для України і регіонів, але й велика відповідальність.

Зокрема, Указом Президента України від 21.11.2017 № 381 «Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природно-заповідного фонду» передбачено розроблення та затвердження плану заходів, спрямованих на збереження і розвиток української частини природного об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи».

За словами Віктора Кліда, значну увагу буде зосереджено на поновлені транспортної інфраструктури, благоустрою населених пунктів, розвиток рекреації та туризму. І ця робота вже розпочата.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь