Призи конкурсу навчальних проектів «Життя без сміття» знайшли своїх власників

14.12.2017 відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу «Життя без сміття».
Конкурс організований департаментом екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації та присвячений Всесвітньому дню вторинної переробки.

До участі в конкурсі було подано 44 екологічні проекти.

Цьогоріч переможцями конкурсу «Життя без сміття-2017» стали:

І місце – Грицак Юрій Степанович (13 років), Львівська лінгвістична гімназія, з навчальним проектом про переробку органічних харчових відходів зі шкільної їдальні за допомогою ефективних мікроорганізмів (ЕМ). У підсумку переробки отримано рідину, яку використовують для прочистки/дезінфекції каналізаційних труб, і компост, який можна передавати в агропідприємства регіону для підживлення ґрунту.

ІІ місце – Сопотницька Анастасія Володимирівна (15 років), Попелівський НВК І-ІІІ ст. Дрогобицького району, з проектом «Я обираю екосумку». У підсумку проекту в межах с. Попелі Дрогобицького району здійснено великий крок для розвитку свідомості місцевого населення, адже полотняні сумки можна використовувати а побуті неодноразово, на відміну від звичайних пластикових пакетів.

ІІІ місце – Демчина Наталія Романівна (14 років), ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Новий Яричів Кам’янка-Бузького району, з проектом про облагородження парку ХІХ століття. До роботи в парку долучилися не лише учні школи, а й всі охочі, а кошти для проведення робіт зібрали, здаючи макулатуру та склотару.

Переможці отримали цінні призи, а всі учасники, які подали роботи на конкурс отримають сертифікати.

Конкурс «Життя без сміття», який проводиться другий рік поспіль засвідчив, що шкільна молодь не байдужа до природи та готова боротися за кожен її клаптик всіма можливими методами.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь