Будьте обережні при поводженні з вогнем!

Настала пора відпусток та відпочинку, яку ми стараємося провести в лісі, на озері чи на присадибній ділянці.
Слід пам’ятати, що з настанням спекотної погоди збільшується кількість пожеж в природному середовищі.

Настала пора відпусток та відпочинку, яку ми стараємося провести в лісі, на озері чи на присадибній ділянці.

Слід пам’ятати, що з настанням спекотної погоди збільшується кількість пожеж в природному середовищ Будьте обережні при поводженні з вогнем, адже самовільне випалювання сухої рослинності, стерні, сухостоїв, побутових відходів, можуть завдати непоправної шкоди довкіллю. Значна кількість диму від випалювання сухої рослинності та її залишків впливає на стан здоров’я людей, а саме: сприяє збільшенню кількості запальних захворювань органів дихання й очей, захворювань серцево-судинної системи.

У результаті випалювання сухої трави збіднюється видовий склад рослинного і тваринного світу. Скрізь, де пройшли підпали, не буде вже колишнього різнотрав’я, а бур’яни захоплять звільнену територію. Випалювання призводять до помітного зниження родючості ґрунту. Від сильної трав’яної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту (зайці, їжаки, плазуни, земноводні). Хтось згорає, хтось задихається від диму. На згарищах дуже часто знаходяться згорілі пташині гнізда зі слідами яєць, обгорілих равликів, дрібних ссавців, плазунів.

Станом на 25 червня 2017 року зафіксовано 617 пожежі в природному середовищі, загальна площа яких становить 152,8914 га (у т.ч. сухої трави, чагарника – 150,9315 га, торфу – 1,6599 га).

Державною екологічною інспекцією у Львівській області станом на 23.06.2017 р. винесено 156 постанов щодо притягнення до адміністративної відповідальності за фактом спалювання сухої рослинності.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації закликає не спалювати суху рослинність та сміття, а також бути обережними при поводженні з вогнем у лісі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь