На Львівщині знищено більше як 450 га борщівника Сосновського

Сьогодні, 19.06.2017 року відбулося спілкування голови облдержадміністрації О.М. Синютки з головами райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення у режимі Skype-конференції, одним з питань для обговорення було про ліквідацію борщівника Сосновського на території районів Львівської області. З початку року на Львівщині провели заходи зі знищення борщівника Сосновського на площі 468,493 га. Найбільші осередки буряна зафіксовано у Турківському (219 га) та Старосамбірському (116 га) районах. Якісну роботу для запобігання поширенню шкідника проведено в межах Бродівського, Буського, Городоцького та Пустомитівського районів.

Борщівник негативно впливає на біорізноманіття. Він доволі агресивно витісняє місцеві види не лише трав’яних, а й деревних порід, монополізує територію. У борщівника Сосновського отруйний сік, який викликає важкі фотохімічні опіки у людей і тварин. Найбільша кількість постраждалих фіксується у літні місяці, адже саме в період спеки найбільш ймовірним є контакт людини із отруйною рослиною.

Районними державними адміністраціями для запобігання поширенню борщівника Сосновського створені комісії з координації виконання заходів щодо боротьби з борщівником Сосновського та проведена робота щодо затвердження програм чи заходів боротьби з бур’яном.

Якщо борщівник Сосновського росте поряд намагайтеся його знищити, але обов’язково застосовуйте наступні поради:

– ніколи не ведіть боротьбу, не захистивши шкіру та очі, адже від моменту потрапляння соку на шкіру до виникнення хімічного опіку може прийти значний період часу;

– пам’ятайте, сік борщівника стає небезпечним і здатним спричиняти опіки під дією сонячних променів;

– найкращими методами боротьби з борщівником є скошування в період цвітіння двічі на рік, оскільки після першого скошування зазвичай відбувається регенерація рослини та повторне цвітіння;

– ефективним також є зрізання лопатою основи борщівника на рівні близько 10 см нижче рівня ґрунту.

Водночас зазначаємо, що в області проводитимуться обстеження районів Львівської області щодо проведення заходів боротьби з борщівником Сосновського.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь