Засідання Міжвідомчої Комісії з питань моніторингу довкілля в Львівській області від 14.02.2008р.

14.02.2008 року відбулося засідання Міжвідомчої Комісії з питань моніторингу довкілля в Львівській області під головуванням Голови Комісії, першого заступника голови обласної державної адміністрації В.П’ятака.

 

Організатори засідання: Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

Учасники засідання: члени Міжвідомчої комісії, суб’єкти обласної системи моніторингу довкілля, представники владних структур, громадськість.

 

Система моніторингу довкілля Львівщини працює з 2006 року. За цей час виконана значна робота з організації системи і отримання результатів.

На Засіданні (14.02.2008р.) розглядалися питання:

  1. Звіт про роботу системи у 2007 році:

–  Забезпечено планову роботу системи моніторингу, зокрема, підготовлено піврічний і річний Звіти про роботу системи у 2007 році, підготовлено Програму моніторингових досліджень на 2008 рік

– Забезпечено ведення кризового моніторингу у випадку техногенної аварії з екологічними наслідками (смт. Ожидів), в т.ч проведено 3 позапланові (кризові) засідання Міжвідомчої комісії з питань моніторингу, опрацьовано і виконано аналітичну оцінку результатів 4 тис. аналізів вмісту сполук фосфору у поверхневих водах, ґрунтах і повітрі; підготовлено 8 бюлетенів екологічної інформації за результатами моніторингових спостережень в зоні аварії; організовано участь лабораторії Підкарпатського воєводського інспекторату охорони довкілля у відборі проб і проведенні аналізів забрудненої території; забезпечено продовження моніторингових досліджень в зоні аварії у І півріччі 2008 року.

– Проведено організаційні заходи з покращення роботи системи: проведено   конференцію  «Екологічна безпека: моніторинг, оцінка ризику, перспективні природоохоронні технології», участь у якій взяли понад 50 учасників з усіх областей України, керівництво Львівської області та Мінприроди, проведено міжнародні навчання з питань створення системи моніторингу довкілля (жовтень-листопад-грудень, Жешув, РП, 14 учасників).

–  Створено базу даних моніторингової інформації – виконано програмне забезпечення з можливістю вводу поточної інформації і вихідною інформацією у вигляді табличного і картографічного матеріалу щодо стану окремих ресурсів.

  1. Звіт про результати моніторингових досліджень природних ресурсів.
  2. Програма моніторингу довкілля на 2008 рік і Регламент проведення моніторингових досліджень у місці техногенної аварії (смт. Ожидів) на 2008 рік.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь