5.10.2012 р. Відбулося засідання громадської ради при Держуправлінні ОНПС

Громадська рада при Держуправлінні значну увагу приділяє збереженню біоресурсів області і проводить друге засідання з розгляду дотичних питань. Так, нещодавно розглядалося питання діяльності на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди» Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський лісокомбінат». Сьогодні на розгляд членів громадської ради було винесено два питання:

–  Щодо розгляду проектів лімітів на використання Старицьким та Магерівським військовими лісгоспами природних ресурсів в межах Яворівського НПП.

Члени громадської ради ознайомилися з представленими заявниками документами і після дискусії вирішили рекомендувати Держуправлінню ОНПС в Львівській області погодити ліміти рубок формування та оздоровлення лісів за винятком ділянок, проведення рубок на яких не відповідає еколого-лісівничим нормативам.

–                     Щодо проекту лімітів на добування (відстріл, відлов) диких парнокопитних та хутрових звірів, віднесених до державного мисливського фонду у Львівській області в мисливському сезоні 2012-2013 років.

Державне управління охорони навколишнього середовища в Львівській області звернулося до громадської ради з проханням розглянути проекти лімітів, які стосуються 13-ти мисливських господарств області, що входять до складу Українського товариства мисливців і рибалок та Товариства мисливців і рибалок «Лісівник» і дати фахову та громадську оцінку доцільності їх погодження. Після всебічного ознайомлення з матеріалами і консультацій із представниками мисливських господарств,  беручи до уваги той факт, що у 8-ми господарствах площа лісових угідь залишилась без змін або збільшилась, враховуючи матеріали зимового обліку мисливської фауни, громадською радою прийнято рішення рекомендувати Держуправлінню ОНПС погодити проект лімітів добування:

Бродівській районній організації УТМР

Буська районній організації УТМР

Городоцька районній організації УТМР

Жидачівська районній організації УТМР

Золочівська районній організації УТМР

Самбірська районній організації УТМР

Рава-Руське ТМіР «Лісівник»

Самбірське ТМіР «Лісівник».

Керівникам 5-ти мисливських господарств, площа лісових угідь яких значно зменшилась, громадська рада рекомендувала надати додатково інформацію щодо проведених розрахунків запроектованих обсягів добування мисливських тварин у мисливському сезоні 2012/2013 років:

Жовківській районній організації УТМР

Сокальській районній організації УТМР

Червоноградській міській організації УТМР

Жовківське ТМіР «Лісівник»

Золочівське ТМіР «Лісівник»

Результати розгляду громадською радою передані Держуправлінню ОНПС в Львівській області для врахування під час прийняття відповідних рішень.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь