Про розвиток туристично – рекреаційної діяльності регіональних ландшафтних парків обговорено на нараді

16 лютого 2017 р. у департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації  відбулася нарада щодо ефективності функціонування регіональних ландшафтних парків «Надсянський», «Верхньодністровські Бескиди» і «Равське Розточчя».

Нараду провів директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник за участі заступника директора департаменту екології та природних ресурсів Оксани Війтик, керівника управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталії Табаки, завідувача лабораторії ґрунтової хімії та біохімії Інституту екології Карпат НАН України Оксани Марискевич, начальника відділу біоресурсів, заповідної справи та моніторингу Департаменту екології Інеси Шемелинець та працівників відділу біоресурсів, заповідної справи та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів.

У своєму вступному слові директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник зазначив, що основною метою сьогоднішньої наради є напрацювання подальших кроків стосовно ефективності функціонування регіональних ландшафтних парків «Надсянський», «Верхньодністровські Бескиди» і «Равське Розточчя».

В ході наради директор Департаменту акцентував увагу керівників парків на тому, що одним з пріоритетних завдань регіональних ландшафтних парків є збереження біорізноманіття і створення умов для ефективного туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах з дотриманням режиму охорони природних комплексів і об’єктів. Підкреслив, що природно-ресурсний потенціал парків у поєднанні з вигідним географічним положенням є достатньою передумовою розвитку туристично – рекреаційної діяльності.

В свою чергу, завідувач лабораторії ґрунтової хімії та біохімії Інституту екології Карпат НАН України Оксана Марискевич зауважила, що території регіональних ландшафтних парків «Надсянський», «Верхньодністровські Бескиди» і «Равське Розточчя» насичені мальовничими краєвидами, мають потенціал для впровадження різних видів рекреації і вже пропрацьовано перелік туристичних маршрутів.

По завершенню директор департаменту екології та природних ресурсів  Руслан Гречаник дав відповідні доручення керівникам регіональних ландшафтних парків щодо покращення роботи у сфері природно-заповідної діяльності, зокрема, в частині розвитку туристично – рекреаційної діяльності на територіях парків. 

 

Довідково:
Відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» регіональні ландшафтні парки є територіями природно-заповідного фонду України – природоохоронними рекреаційними установами місцевого чи регіонального значення, що створюються з метою збереження в природному стані типових або унікальних природних комплексів та об’єктів, а також забезпечення умов для організованого відпочинку населення.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь