На зустрічі з громадськістю обговорено найважливіші екологічні проблеми

15 лютого 2017 року директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Р. Гречаник спільно з начальником Державної екологічної інспекції у Львівській області М. Маланичем провели зустріч з Комісією з питань охорони довкілля та надзвичайних ситуацій Громадської ради при Львівській облдержадміністрації та представниками громадських організацій. 

Під час зустрічі обговорено найважливіші екологічні проблеми, які потребують негайного вирішення. Зокрема, проблема витоку інфільтратів на ЛКП «Збиранка» (Грибовицьке сміттєзвалище). З метою вирішення даного питання 17.02.2017, спільно з громадськістю, заплановано здійснити виїзд на ЛКП «Збиранка». Під час обстеження Грибовицького сміттєзвалища працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області будуть відібрані проби грунтів і місцевих вод, результати досліджень яких оприлюдняться через ЗМІ. 

Також громадськістю піднято ряд питань, будівництва готельно-рекреаційного комплексу на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння» за адресою: м.Львів, вул.Довбуша, 15, невиконання ДТЕК ДОБРОТВІРСЬКА ТЕС заходів «Програми скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємств-забруднювачів Львівської області на 2009-2017 рр.», вирубки лісу у м.Старий Самбір, про заходи боротьби з борщівником Сосновського та амброзією, розчищення русел річок, проведення в області екологічної освіти та виховання.

Налагодження ефективної взаємодії з громадськістю, врахування громадської думки під час прийняття управлінських рішень, активна позиція громадських організацій забезпечать належне вирішення та подолання екологічних проблем.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь