10 лютого – 7 років від дня створення НПП «Північне Поділля»

У межах Львівщини проходить північно-східна межа ареалу букових лісів, які становлять особливу цінність у загальноєвропейському масштабі. З метою їх збереження 10 лютого 2010 року Президент України підписав указ «Про створення національного природного парку «Північне Поділля»» загальною площею 15587,92 га на території Бродівського, Буського та Золочівського районів Львівської області.

НПП «Північне Поділля» є об’єктом загальнодержавного значення, одним з основних завдань якого є створення умов для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах. Туристи можуть поєднувати відвідування замків, монастирів, церков, музеїв з природними окрасами території парку і місцями відпочинку.

На території парку функціонують три еколого-пізнавальні туристичні маршрути «Триніг», «Маркіянові місця», «Святогірський» загальною протяжністю 14,5 км. Працівниками установи ведеться активна еколого-просвітницька робота в місцевих навчальних закладах.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації вітає працівників національного природного парку «Північне Поділля», які сприяють збереженню природних цінностей та культурної спадщини рідного краю, розповсюджують екологічні знання, тим самим, виховуючи почуття відповідальності кожної людини за свою діяльність перед нащадками.

Водночас зазначаємо, що працівниками відділу рекреації та туризму НПП «Північне Поділля» проводяться екскурсії туристичними шляхами та екологічними стежками в межах природоохоронної установи. За детальнішою інформацією щодо проведення екскурсійних заходів рекомендуємо звертатися за тел.: (03266) 4-40-05, або за адресою: Львівська обл., Бродівський р-н, вул. Гагаріна, 2-б, с. Підгірці.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь