Екологічна освіта – основа відносин людини і довкілля

7 лютого директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник та працівники департаменту взяли участь у проведенні двох відкритих екологічних уроках на базі екопросвітницьких центрів національного природного парку «Сколівські Бескиди».

 

Руслан Гречаник у вітальному слові висловив подяку працівникам парку та вчителям за роботу, яка проводиться в регіоні в питанні екологічного виховання та наголосив, що саме екологічна освіта є основою формування екологічного світогляду, екологічної етики та екологічної культури. Учням побажав успіхів, бажання і можливостей отримувати нові знання, шанобливого відношення до природи та впевненості у завтрашньому дні.

Відкритий урок-лекція «Місце національного природного парку «Сколівські Бескиди» в природно-заповідному фонді України проведено у Сколівському лісництві з учнями 7-го класу Сколівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів. Фахівці з екологічної освіти парку презентували інформацію про світову історію заповідної справи та найцікавіші національні природні парки світу. Так, найбільшим за площею є національний природний парк Єллоустоунський – 898,3 тис. га, а найменший національний природний парк «Адак». Це невеличка територія, на якій зростає всього 33 сосни. 

 

Особливе зацікавлення учнів викликала інформація про видове різноманіття національного природного парку «Сколівські Бескиди» та поширення рідкісних і зникаючих видів тварин і рослин.

 

Високу якість подачі інформації забезпечено завдяки сучасному обладнанню (інтерактивна дошка, проектор та комп’ютер), яке придбано національним парком за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в рамках організованого у 2016 році департаментом обласного конкурсу «Краща громадська екологічна ініціатива». 

 

Ще один екоурок стосовно сортування та вторинної переробки  відходів відбувся в екоцентрі Бутивлянського лісництва з учнями 5-го класу Коростівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. В процесі заняття проведено вікторину, присутні мали можливість переглянути короткі фільми про кращий та гірший досвід поводження з відходами в таких країнах як Сингапур та Гана.

 

По завершенні уроків всі учні отримали книги «Рідкісні та зникаючі види рослин Львівщини»,  «Рідкісні та зникаючі види тварин Львівської області», а також буклети «Що таке національний природний парк?».

 

Більше світлин тут.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь