Департамент екології підвів підсумки

3 лютого 2017 року департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації прозвітував про результати роботи у 2016 році та окреслив завдання на 2017 рік. 

 

Про підсумки річної діяльності в сфері охорони навколишнього середовища та про пріоритетні завдання на 2017 р. доповів директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

За словами директора департаменту Руслана Гречаника, за звітний період на території Львівщини виконано 125 природоохоронних заходів на суму понад 35 млн. грн, в тому числі 24 заходи – переможці конкурсу «Екологічно чистий населений пункт» та 9 проектів в рамках конкурсу «Краща громадська екологічна ініціатива. У 2017 році на виконання природоохоронних заходів заплановане фінансування з обласного фонду ОНПС становить 106,7 млн. грн.

 

Окрім цього, у своєму виступі Руслан Гречаник відзначив і такі заходи, які вдалось реалізувати на території Львівської області, як

  • ініціювання розширення та створення нових природно – заповідних територій;
  • передача в оренду на земельних торгах  водних об’єктів, як результат – збільшено надходження до місцевих бюджетів на 291 тис.грн.
  • реагування на функціонування несанкціонованих сміттєзвалищ;
  • залучення інвестицій;
  • проведення екопросвітницьких заходів, систематичне інформування ЗМІ та громадськість щодо стану екологічної ситуації у Львівській області.

 

Серед пріоритетних завдань у екологічній галузі на 2107 рік директор департаменту екології Руслан Гречаник назвав, зокрема збільшення площі територій та об’єктів природно – заповідного фонду Львівщини, збільшення надходжень від сплати екологічного податку, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ та стихійних засмічень на території Львівської області, раціональне використання водних ресурсів, зменшення забруднення водних об’єктів скидами стічних вод, залучення інвестицій, поглиблення міжнародного співробітництва в природоохоронній сфері тощо. 

 

З презентаційними матеріалами «Про роботу департаменту екології та природних ресурсів за 2016 р. та перспективи на 2017 р.» можна ознайомитися тут.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь