Затверджено обласну програму забезпечення діяльності регіональних ландшафтних парків Львівщини на 2017-2021 роки

31 січня під час другого пленарного засідання VI чергової сесії Львівської обласної ради депутати Львівської обласної ради затвердили «Обласну програму забезпечення діяльності регіональних ландшафтних парків Львівщини на 2017-2021 роки».

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслана Гречаника, основним завданням програми є забезпечення діяльності спеціальних адміністрацій регіональних ландшафтних парків, зокрема проведення ними у 2017 році загалом 400-сот заходів виробничо-організаційного характеру, наукової, рекреаційної та еколого-просвітницької діяльності.

 

До програми включені регіональний ландшафтний парк «Надсянський», регіональний ландшафтний парк «Равське  Розточчя» та регіональний ландшафтний парк «Верхньодністровські Бескиди».

 

Загальна сума фінансування адміністрацій трьох парків на 2017 рік становить понад 1 млн. грн., з них 897 тис. грн. – з обласного бюджету та 110 тис. грн.  – власні кошти.

 

Слід зазначити, що проект Програми погоджений профільними комісіями Львівської обласної ради – з питань екології, природних ресурсів та рекреації та з питань бюджету, соціально – економічного розвитку, департаментом фінансів та департаментом економічної політики Львівської облдержадміністрації.  

 

Довідково:
Регіональний ландшафтний парк «Надсянський», площею 19428 га, розташований на території Турківського району. Рішенням  Комісії МАБ ЮНЕСКО від 18 грудня 1998 року парк включено до складу першого в світі міжнародного українсько-польсько-словацького біосферного резервату “Східні Карпати”).

Регіональний ландшафтний парк «Равське Розточчя», площею 19103 га, розташований на території Яворівського і Жовківського районів. Входить до складу біосферного резервату «Розточчя», який рішенням комісії МАБ ЮНЕСКО 29.06.2011 включений до Світової мережі біосферних заповідників).

Регіональний ландшафтний парк «Верхньодністровські Бескиди», площею 8536га, на території Старосамбірського району. Зі сторони Республіки Польща до території РЛП «Верхньодністровськ Бескиди» прилягає парк крайообразовий (ландшафтний) «Гур Слонних». Оскільки, природоохоронні території з обох сторін утворюють єдиний масив, то в перспективі планується створення на базі цих двох об’єктів міжнародного українсько-польського біосферного резервату.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь